Play Video

Vabzdžių kontrolė ir jos svarba

2023 /Gegužės mėn. 15 d.

Skraidančių ir ropojančių vabzdžių kontrolė, kitaip dar vadinama Dezinsekcija yra skirta sumažinti, bei kontroliuoti vabzdžių populiaciją aplinkoje. 

Nuo pavasario pradžios su atbundančia gamta vis dažniau sulaukiame skundų dėl skraidančių ir ropojančių vabzdžių, kurie drumsčia ramybę, poilsį ir sukelia riziką sveikatai bei turtui. Dažniausiai vargina uodų antplūdžiai, musės, skruzdėlės, širšės ar vapsvos, baiminamasi erkių, kurios kaip žinoma kasmet vis tampa aktyvesnės. Pritarsite, kad šių vabzdžių mažiausiai norite savo erdvėse!? Terasos, stovyklos, poilsio namai yra puikios vietos atsipalaiduoti ir mėgautis gamta. Tačiau dažnai šiose vietose gausu skraidančių ir ropojančių vabzdžių, kurie trikdo ramybę. 

 

Dezinsekcijos metu naudojame specialius preparatus ir priemonės siekiant kontroliuoti arba pašalinti skaidančius ir ropojančius vabzdžius. Šią procedūrą atliekame tiek prevenciniais tikslais, tiek esant didelei vabzdžių populiacijai. Nuolatinė ar pasikartojanti vabzdžių invazija yra iššūkis namų, viešbučių, stovyklų, ligonių, restoranų, viešbučių ir kt. įmonių savininkams. Skraidančių vabzdžių, tokių kaip musės, širšės ar vapsvos ypač maisto gamybos ir aptarnavimo vietose gali sukelti riziką žmonių sveikatai sukeliant alergines reakcijas, pakenkti maisto produktams ir juos užteršti, bei pernešti ligų sukėlėjus. Todėl tinkama dezinsekcijos programa yra būtina siekiant užtikrinti saugią ir higienišką aplinką. Vabzdžių kontrolė apima nuolatinį stebėjimą ir prevencinius veiksmus, kad būtų išvengta vabzdžių atsiradimo ir populiacijos didėjimo. Tai apima higienos taisyklių laikymąsi, periodišką patalpų tikrinimą, lizdų ir šaltinių pašalinimą, bei tinkamą atliekų tvarkymą. Jeigu pastebėjote vabzdžius patalpose, rekomenduojame nedelsiant susisiekti su mūsų patyrusiais specialistai, kurie pritaikys priemones ir metodus konkrečiam jūsų atvejui.

Mums svarbu, kad jūs savo aplinkoje jaustųmėtės saugūs ir būtumėte sveiki!

STRAIPSNIAI

Skaitykite toliau jums įdomias ar aktualias temas.

Scroll to Top