Skruzdėlės. Ką svarbu žinoti?

2023 /Birželio mėn. 02 d.

Nuo pavasario pradžios pagausėja gyventojų skundų dėl skruzdėlių. Pavasaris yra tas laikas, kada bunda gamta ir žinoma natūralu, kad vis dažniau pastebime bundančias skruzdėles, kurios ieškodamos maisto bei palankios vietos kolonijos auginimui, užklysta ir į gyventojų būstus ar maitinimo, gamybos įstaigas per nesandarias ar atviras statinio konstrukcijas. Skruzdėlių aktyvumas prasideda Gegužę ir tęsiasi iki Rūgpjūčio mėnėsio. Jos yra aktyvios ir labiausiai matomos dienos metu, taipogi jų aktyvumas gali svyruoti priklausomai nuo temperatūros ir oro sąlygų. Skruzdėlės ieško maisto šaltinio ir jas vilioja maisto likučiai, vaisiai ir kiti saldėsiai palikti ant stalo, nukritę ant grindų ar žemės. Ypatingai namų terasose palikti indai, susikaupę nešvarumai vilioja užsukti. Jeigu į jūsų namus užsuko skruzdėlė ir rado maisto greitai čia jų bus daugiau. 

Dažnai sutelkiamas dėmesys tik į naikinimą, bet nepakankamai laiko skiriama prevencijai. Labai svarbu laiku užkirsti kelius skruzdėlių patekimui į namus užtaisant plyšius ar įtrūkimus namų sienose, pasirūpinant sandarumu langų rėmuose ir kitose pastato vietose. Neatidžiai tvarkomos šiukšlės, neužrišti šiukšlių maišai, perpildyti konteineriai, kuriuose gausu organinės kilmės atliekų, taip pat tampa maisto šaltiniu skruzdėlėms. Svarbu išlaikyti švarą namuose, terasose, ir reguliariai valyti paviršius, pašalinti maisto likučius, dezinfekuoti paviršius. Jeigu palaikoma švara, nepaliekami trupiniai, cukrus, medus, ar kiti saldūs produktai bei gėrimai, skruzdėlių neturėtų atsirasti.

Kokios klaidos dažniausiai daromos?

  • Dažnai  daromos klaidos naikinant patiems yra neteisingai parenkami ir neteisingai naudojami preparatai. Tokia kova su kenkėjais būna neefektyvi ir trumpalaikė. Pirmiausiai svarbu identifikuoti skruzdėlių rūšį (ar ji naikinima), paplitimą, priežastis dėl kurių atkeliauja į jūsų erdves, ir išsiaiškinti kur yra jų lizdai, ir tik tada parinkti priemones ir metodus konkrečiam atvejui.
  • Taip pat dažnai naudojama per daug preparatų siekiant išnaikinti skruzdėles. Tai gali būti pavojinga ne tik jums, bet ir aplinkai. Be to, didelis preparatų naudojimas gali įtakoti ir skruzdėlių atsparumą. 
Ką svarbu žinoti?
 
  • Skruzdėlių naikinimas gali užtrukti ir pareikalauti kantrybės. Dažnai išbandomas vienas metodas arba priemonė ir jei nedelsiant nesimato rezultatų, ieškoma kitų priemonių ar būdų, taip susidaro perteklinis preparatų naudojimas. Svarbu būti kantriais ir nuosekliais. Be abejo visada rekomenduojame pasikonsultuoti su mūsų įmonės specialistais kurių žinios ir metodai leis efektyviai kontroliuoti skruzdėlių populiaciją.

STRAIPSNIAI

Skaitykite toliau jums įdomias ar aktualias temas.

Scroll to Top