Vaisinės muselės. Kaip jų atsikratyti?

2023 /Birželio mėn. 05 d.

Vaisinės muselės, kitaip vadinamos Drozofilos. Aktyviausios vasaros pabaigoje ir rudenį, kai gausu derliaus, vaisių, daržovių ir uogų. Jas vilioja pūvantys ir rūgstantys produktai. Taip pat svarbu paminėti, kad vaisinės muselės gali būti pastebimos ir bet kuriuo sezono metu, jei yra tinkamos sąlygos joms daugintis ir plisti.

Kad nedaryti klaidų ir apsisaugoti nuo muselių reikia: Prieš perkant vaisius ir daržoves labai svarbu gerai juos apžiūrėti. Jie turi būti švieži, sveiki, neturėti išorinių pažeidimų ar gedimo požymių. Kitu atveju su pažeistomis gėrybėmis namo galite parsinešti ir vaisines museles, kurios vaisiams ar daržovėms gendant pradės daugintis ir plisti. Muselės deda kiaušinius ant gendančių vaisių ir daržovių arba jų likučių. Į patalpas, kuriose yra greitai rūgstančių maisto produktų, taip pat patenka pro langus ir durų plyšius.

Kaip atsikratyti vaisinių muselių?

  • Svarbu eliminuoti iš aplinkos maisto šaltinius ir jų likučius, kurie pritraukia vaisines museles. Tai yra – išmesti pūvančius, rūgstančius, pernokusius, netinkamus vartoti su pažeidimais vaisius, daržoves, uogas. Išnešti šiukšles, kaip įmanoma greičiau ir išvalyti šiukšlių dėžes ir jų laikymo vietas.
  • Karštomis dienomis rekomenduojame laikyti šaldytuve, taip išlaikysite vaisius ir daržoves šviežius. Ir žinoma prieš vartojimą kruopščiai nuplauti, perrinkti ir pašalinti netinkamus vartoti vaisius ar daržoves. 
  • Viena palikta bulvė, svogūnas pamirštas spintelės gale, išsiliejusios ir neišvalytos sultys gali išauginti šimtus vaisinių muselių. Todėl labai svarbu palaikyti tvarką ir švarą aplinkoje.
  • Prinokusius vaisius suvalgyti arba užšaldyti. Sandariai supakuoti ir pašalinti iš aplinkos atvirai laikomus produktus. 
  • Pašalinus visus maisto šaltinius svarbu nepamiršti kruopščiai nuvalyti paviršius ir juos dezinfekuoti. 

STRAIPSNIAI

Skaitykite toliau jums įdomias ar aktualias temas.

Scroll to Top